top of page

אז מה יהיה? פוסט על אי וודאות בימי המחאה

אז מה יהיה?

בימים האלה, מי לא שואל את עצמו את השאלה הזו כל הזמן, שלא לומר, באובססיביות?

אני שם לב על עצמי שבבסיס השאלה הזו יש חרדה. יש צורך לדעת מה יהיה כדי להשקיט אי-הנחת שבאי-הוודאות.

כדי לצאת מהאי-וודאות המוח ממציא תשובה "יהיה טוב הרוב המתון מתעורר" או "יהיה נורא בטווח הארוך חלקי העם לא יתחברו בחיים" או כל סיפור אחר... ניבוי, זה מה שהמוח יודע לעשות הכי טוב. רק שיהיה איזה סיפור להיאחז בו. אי-הוודאות כל כך קשה שעדיף להאמין שתהיה קטסטרופה או שיהיה בסדר, על פני להגיד את האמת הפשוטה ומשחררת "אני לא יודע, וגם אף אחד.ת אחר.ת לא יודע.ת מה יהיה".

האפשרות להישאר ולקבל את התשובה הפשוטה הזו חוסכת לנו הרבה התעסקות מחשבתית ובעיקר הרבה מתח. כשאנחנו לא עסוקים.ות כל הזמן במה יהיה יש לנו אפשרות לעסוק באופן שבו אני פועל.ת בעולם כדי לעשות אותו טוב יותר. אני אולי לא יודע.ת מה התוצאות של המעשים שלי, אבל זה לא מפריע לי להשקיע את מירב המאמצים בכיוון שחשוב לי.

אז איך גם מקבלים.ות את אי-הוודאות, וגם נשארים.ות בעשייה שתואמת את הערכים שלי? כדי לעשות את זה צריך לעשות פליק פלאק תודעתי שהוא מאד קשה לרובנו - להקדיש את כל משאבי הקשב היקרים שלנו להתכוונות ולא לתוצאות שלה. לעשות את מה שמקדם את האג'נדה שלנו, ולדעת שהתוצאות תלויות בכל כך הרבה גורמים, שאין לנו שום אפשרות לחזות אותם.

כשאנחנו במצב המשוחרר הזה, אז גם לא צריך לחזות אותם. צריך רק לדעת שני דברים שקשורים בהווה - האם אני פועל.ת מתוך מצב תודעה חופשי וצלול או תגובתי ומעורפל (ראו את הפוסט הקודם שלי)? וגם מה חשוב לי כרגע? ואז לצאת לפעולה נטולת ציפיות. הניסיון מראה ששני דברים מופלאים קורים כשפועלים.ות מתוך מצב התודעה הזה - התוצאות הרצויות דווקא מגיעות מהר יותר, בעיקר בגלל שהתודעה יותר צלולה ולכן העשייה מדויקת יותר (המתח מטשטש ומערפל), וגם הדרך יותר נעימה ופחות מלחיצה.

איך עושים.ות את הפליק פלאק הזה בפועל? לומדים.ות לנהל את הקשב, וזה עניין שדורש תרגול. בכל רגע נתון הקשב יכול ללכת לסיפורים שייתנו ודאות רגעית למוח שצמא לזה, או להיזכר בכך שלא שאני צריכ.ה להיות נביא.ה כדי לעשות פעולה מיטיבה בעולם. את ההיזכרות הזו ניתן לתרגל באמצעות התרגול מיינדפולנס. למעשה בהרבה מובנים מיינדפולנס הוא מילה נרדפת להיזכרות. ככל שניזכר יותר ככה זה יהפוך להיות הטבע השני של המוח, והוא יהיה פנוי יותר לעשייה מטיבה.



33 views0 comments

Comments


bottom of page